ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

 

Een vorm van geneeskunde welke een holistische zienswijze hanteert. Een geneeswijze welke enkel gebruikt maakt van de voor het lichaam bekende stoffen. Zich baseert op een wetenschappelijke onderbouwing welke op grote schaal beschikbaar is. Kan altijd worden toegepast als aanvulling op de reguliere geneeskunde, uitgevoerd door huisartsen en specialisten. Daarom wordt orthomoleculaire geneeskunde ook vaak 'complementaire geneeskunde' genoemd.

Orthomoleculaire geneeskunde verschilt in strategie met die van de reguliere geneeskunde. Waar regulier een ziekte of symptoom behandeld wordt door middel van chemische geneesmiddelen, bestraling of operatie, wordt er in de orthomoleculaire geneeskunde gewerkt met voor het lichaam herkenbare natuurlijke medicatie ter ondersteuning van de behoefte van eigen lichaamsprocessen. Er wordt aangestuurd op het zelf genezend vermogen.
Schroom vooral niet om eerst een kennismakingsgesprek in te plannen. Uiteraard vrijblijvend en kosteloos! Tijdens dit telefonisch gesprek wordt de klacht in kaart gebracht en bekeken welke vragen er rondom spelen. Het word in dit gesprek duidelijk wat orthomoleculaire therapie hierbij kan bieden en voor welke consultvorm gekozen gaat worden. 

 

 

 

HET CONSULT

Voorafgaand
aan het consult wordt een uitgebreide vragenlijst naar je toe verzonden per post. Hierin staan alle vragen met betrekking tot gezondheid, voeding en psyche die een compleet beeld van de klacht geven. Daarnaast word er minimaal een week de voeding bijgehouden in een voedingsdagboek. Voeding kan van invloed zijn op de klacht en mogelijke verbanden worden, door het inzichtelijk krijgen van het voedingspatroon, sneller opgespoord. De vragenlijst wordt voorafgaand aan het eerste consult teruggestuurd, waarna Sanne een advies uitschrijft. U gaat bij het maken van een afspraak van het consult automatisch akkoord met de voorwaarden (zie website: algemene voorwaarden).

Tijdens
het consult wordt er uitgebreid ingegaan op de bevindingen van Sanne en word het advies uitvoerig besproken. Daardoor wordt inzicht verkregen in het ontstaan van de klacht(en) en wordt het duidelijk welke stappen er nu nodig zijn om van de klacht(en) te herstellen. Na afloop wordt het op maat gemaakte advies mee naar huis genomen als naslagwerk.


Na afloop 
van het consult ontvangt de cliënt een gevulde informatiemap en een (spreekwoordelijke) bult aan nieuwe kennis. Hier kan de cliënt de komende weken mee aan de slag. Het kan zijn dat er gaandeweg nog vragen opkomen of er nieuwe vragen zijn ontstaan of feedback gewenst is op vervolgstappen. Hiervoor zijn mailmomenten beschikbaar, worden binnen 24 uur beantwoordt en helpen weer verder op weg!

VOEDING

Heeft voeding invloed op de gezondheid? En, welke voedingsmiddelen zijn dat?
Een optimale voedingsstatus wordt niet meer behaald door de gemiddelde Nederlander. Waar de basis van een optimaal voedingspatroon wordt overgeslagen is het komen tot een stabiele gezondheid niet mogelijk. Wat is er voor nodig dagelijks een goede voedingsstatus te bereiken en in hoeverre bemoeilijken intoleranties of allergieën dat.Voedingsdeskundig Nederland barst uit z’n voegen! Er wordt over voeding geschreven alsof het een nieuwe uitvinding is. Superfoods, koolhydraat-arm, 80/20 regel en intermittent fasting zijn daar voorbeelden van. Als een hype of dieet werkt, hoe kan het dan dat er zoveel welvaartziekte en voedingsintoleranties voorkomen in Nederland?In essentie is voeding een van de eerste levensbehoeftes alsook het grote invloed heeft op de mate van gezondheid. Voeding is niet enkel het vullen van de maag en stillen van de trek. Voeding is het eerste medicijn bij welvaartsziekten. Het heeft een groot aandeel in het bepalen van de status van de gezondheid. Zo ook kan voeding ziekmakend en belastend zijn. De kwaliteit van voeding is de laatste 50 jaar sterk achteruit gegaan. De nutriënten status per voedingsmiddel is alarmerend laag. Daarnaast heeft levensmiddelentechnologie een niet altijd positieve uitwerking op de voedingswaarde per voedingsmiddel. Het is zaak bewust te worden van de waarde van voeding en zijn effect op de gezondheid.

 

GEZONDHEID

Gezondheidsklachten en welvaartsklachten ontstaan nooit vanzelf. Waar welvaartsklachten middels specifieke leefstijladviezen en bijpassende suppletie op korte termijnen hersteld kunnen worden, dient er bij ziektebeelden en auto-immuunreacties intensiever gewerkt worden aan het herstel en is de weg daar naartoe vaak wat langer. Niet onmogelijk. Wat ligt eraan ten grondslag en hoe kan een uiting van ziekte of symptomen teruggedraaid worden naar een gezond gestel. Middels uitgebreide vragenlijsten worden verbanden en oorzaken gevonden. Deze worden besproken in de consulten en behandeld met een passend advies. Hiermee kan een periode mee aan de slag gegaan worden en zal er altijd supervisie gehouden blijven totdat een stabiele herstelde basis is bereikt.

 

GEWICHT

Het is een misvatting te stellen dat te veel en ongezond eten en te weinig bewegen de enige oorzaken zijn van overgewicht. Een dieetadvies biedt niet altijd de blijvende oplossing. In de eerste plaats dient de lichamelijke oorzaak van overgewicht achterhaald en hersteld te worden voordat er een afname van gewicht kan plaatsvinden. The Essentials onderzoekt de oorzaak van overgewicht. Honger en verzadiging, koolhydraat verslaving, verlaagde verbranding, hyperinsulinemie en traag werkende schildklier zijn onderdelen welke ten grondslag kunnen liggen aan het onvermogen gewicht te verliezen.

 

KIND

De kwaliteit van de eicel word bepaald door de gezondheid van de grootmoeder. Voedingsstatus, gezondheidsstatus en leefomgeving bepalen de kwaliteit van het nieuwe leven. Wanneer verminderde vruchtbaarheid of een moeilijke zwangerschap voorkomt, maar ook bij aanhoudende klachten van het kind zoals buikkrampjes of chronische verkoudheid is het noodzakelijk de randvoorwaarden voor herstel te creëren. Orthomoleculaire geneeskunde biedt de mogelijkheid op een natuurlijke manier blijvend herstel te bieden bij klachten rondom het kind, denk daarbij aan ADHD, allergiën, intoleranties, buikpijn, obstipatie, diarree, eczeem, chronische ontstekingen, gedragsproblemen en vermoeidheid.